Home Inspiratie 11 tips voor je perfecte home office

11 tips voor je perfecte home office

Home office interieur ontwerp SevenO

Als we een ding hebben geleerd uit de Corona-crisis, is het wel dat elke dag naar kantoor komen geen noodzakelijkheid is. Thuiswerken wordt dan ook steeds meer de norm. Belangrijk is natuurlijk dat je kan afwisselen tussen je collega’s zien in een aangename werkomgeving, en de rust van je thuiskantoor. Om meer uit je home office te halen, geven wij met plezier deze 11 handige tips!

 • Kies voor speciale meubels

Wil je een inspirerende omgeving? Dan zet je toch geen saaie meubelen in je kantoor! Kies voor een opvallend design, maar hou ook rekening met ergonomie en gebruiksgemak. Dat geldt ook voor je bureaustoel. Ga voor een zitbal of een stoel met verstelbare rug- en armleuning. Een leuk interieur is goed voor je geest, de juiste hoogte goed voor je lichaam.

 • Beperk je meubilair

Hou rekening met de beschikbare ruimte: rust in de ruimte betekent rust in je hoofd. Heb je geen plek voor een kast, dan kan je bijvoorbeeld voor wandplanken kiezen. Gebruik afsluitbare manden en dozen om alles op te bergen: netjes, handig en plaatsbesparend.

 • Voorzie decoratie

Een gezellig kantoor is een productief kantoor. Richt je kantoor in met decoratie waar je blij van wordt. Zet niet te veel in je home office – mentale rust, weet je nog? Maar enkele leuke spullen doen al veel voor je motivatie.

 • Voeg wat kleur toe

Je hoeft niet je hele bureau oranje te schilderen, maar een kleuraccent doet het ‘m wel altijd. Een tapijt, muurtekening of enkele accessoires – jij kiest zélf hoe je kleur in je omgeving brengt. Je zal direct merken dat je motivatie de lucht inschiet!

 • Kies voor een thema

Als je op voorhand een thema kiest, kan je alle items voor je home office aanpassen. Zo kom je niet thuis met drie stuks die je ontzettend mooi vindt, maar eigenlijk helemaal niet samen passen. Werk dus op voorhand je kleurschema, materiaalkeuze … uit.

 • Multifunctionele decoratie

Aangezien een home office meestal beperkt is in ruimte, dien je creatief om te springen met je interieur. Zo kan je bijvoorbeeld je wand verven met bordverf – heb je meteen ook een notitiebord. En wandplanken? Handig én decoratief!

 • Tapijt is een must

Lekker warme voeten? Zachte ondergrond? Extra gezelligheid? Daar tekent toch iedereen voor! Met een mooi en kwalitatief vloerkleed geef je jouw thuiskantoor meteen meer uitstraling.

 • Haal de natuur in huis

Wat plantjes in je home office, dat is niet enkel leuk voor het oog maar ook goed voor je brein. Zo verminderen ze stress en voorzien ze in zuurstof. Geen groene vingers? Geen probleem: er zijn genoeg planten die weinig zorg nodig hebben.

 • Gebruik ronde lijnen

Een leuk wist-je-datje is dat ronde lijnen goed zijn voor de gemoedstoestand. Of je nu een bureau met afgeronde hoeken wilt, een rond tapijt, een ronde spiegel of accessoires … Het gunstige effect zal er sowieso zijn.

 • Speel met lichtinval

Het beste licht is natuurlijk licht. Indien mogelijk ben je dus best je kantoor te installeren op een plek in huis waar je geniet van veel daglicht – dat kan zelfs via een dakvenster zijn. Je kan met spiegels werken voor reflectie. Voor het beste effect plaats je de spiegel niet aan de muur recht tegenover het raam, maar de muur ernaast.

 • Blijf bewegen!

Geen directe interieurtip, maar wel een belangrijke tip om het beste van thuiswerk te maken. Hou je lichaam en geest gezond door een frisse neus te scheppen, aan sport te doen …

Wil je samen met ons je thuiskantoor inrichten? Aarzel niet om met ons contact op te nemen – wij helpen je graag met persoonlijke tips!