Home Inspiratie Het belang van details in je kantooromgeving

Het belang van details in je kantooromgeving

Dat je kantoorinterieur een grote rol speelt in de productiviteit van je medewerkers, is geen geheim. Maar het gaat niet enkel om het grote geheel: het kleinste detail maakt of kraakt je kantoor namelijk. Zowel opvallende als subtiele details kunnen een grote impact hebben op de totaalbeleving van werknemers en bezoekers.

Branding tot in de puntjes

Storytelling is al lang niet nieuw meer. Als bedrijf is het belangrijk om merkwaarden duidelijk naar buiten te dragen. Dit zorgt voor connectie tussen medewerkers én eindklanten. Tegenwoordig vertaalt zich dat steeds vaker in de kantooromgeving zelf. Branding is niet enkel een verhaal – het is een totaalplaatje. En net hier zijn details vaak zo cruciaal

Moodboard tot in detail

.

Unieke details brengen namelijk gesprekken op gang. Je logo in 3D, neon accenten, een plantenmuur … Afhankelijk wat bij jouw bedrijfswaarden en kantoorconcept past, kan je bepaalde accenten verwerken die direct in het oog springen. Het zijn net die opvallende toetsen die het DNA van een bedrijf extra bekrachtigen.

Een goed voorbeeld is ons meest recente project, MobilExpense. De vlinders in hun plantenmuur zijn een subtiel detail, verwijzend naar het eigen logo. Ze brengen meteen ook een frisse, jeugdige toets in het geheel. Dit geldt ook voor de graffiti muur. Een jonge vibe, die meteen ook refereert naar de vele nationaliteiten binnen deze multiculturele werkplek.

Van kleur tot geur

Werken met accentkleuren is zowat de meest voor de hand liggende manier om bepaalde aspecten van je kantoor extra in de verf te zetten. Je kan hier alle kanten mee uit! Of je nu kiest voor enkele kleurrijke meubelstukken of een uniek kunstwerk, zolang het past binnen je eigen branding, zit je goed. Hou zeker ook rekening met wat kleuren precies uitstralen en welke impact ze hebben op je medewerkers. Je kan hierover alles lezen in ons artikel over kleurgebruik.

Verlichting speelt ook een belangrijke rol. Je kan verschillende tinten verlichting gebruiken voor verschillende ruimtes, afhankelijk van het doel. In een kantoorruimte gaat daglichtsimulatie of levend licht de productiviteit positief beïnvloeden, terwijl een gedimd en warmer licht perfect is voor sfeervolle ontspanningsruimtes.

Belang van kleur op kantoor

Onderschat ook het belang van onze andere zintuigen niet. Zachte materialen wekken meteen een heel ander gevoel op dan harde materialen. Je kan beiden uiteraard vlot combineren. Zachte toetsen brengen rust met zich mee: denk aan een zachte wand of stoelen. Materialen zoals glas of hout stralen dan weer zekerheid en kracht uit. Alles is afhankelijk van wat jij als bedrijf wil uitstralen.

Je kan het zelfs zover trekken tot geurbeleving in bepaalde ruimtes. Fruitige geuren voor creatieve ruimtes, natuurlijke geuren voor de algemene burelen … Ook muziek is belangrijk. Met bepaalde playlists kan je de motivatie van je werknemers boosten. Bovendien ligt de kans een pak lager dat iedereen met headphones of oortjes in werkt, wat meteen de sociale sfeer bevordert.

Het zit ‘m dus in de kleine (én grote) dingen. Details beïnvloeden ons meer dan we soms durven toegeven, en zijn cruciaal voor je branding als bedrijf. Ben jij op zoek naar vernieuwing voor jouw kantooromgeving? Neem dan zeker contact met ons op. Wij gaan voor jou tot in de kleinste details!