Home Aanpak Kantoor- en vergaderruimte Volkswagen garage in Groot-Bijgaarden

Volkswagen garage in Groot-Bijgaarden

Kantoor ontwerp - interieurarchitecten SevenO

About Volkswagen garage in Groot-Bijgaarden

De Volkswagen garage in Groot-Bijgaarden een eigen identiteit geven, zonder de opgelegde richtlijnen van het moederhuis uit het oog te verliezen, was onze opdracht. We gingen daarom op zoek naar de specifieke waarden van deze garage. Bleek dat dit familiebedrijf zich onderscheidt in de automotive wereld door hun persoonlijk contact met de klant en dus een hoog hospitality gehalte nastreeft. Een aangename werkgever zijn voor hun personeel was daarenboven een duidelijk aandachtspunt in de briefing.

Persoonlijk contact met de klant

De Volkswagen showroom en verkoop bevindt zich op het gelijkvloers, de kantoren zelf op het eerste verdiep. De complexe organisatie van deze ruimtes maakte een brandcompartimentering noodzakelijk. Met maatwerk losten we dit op door een speelse wand met afwisselend transparante en gesloten delen te creëren. Dit leverde de gevraagde openheid naar de verkoopzijde en dus klant toe, zonder in te boeten aan privacy. Het resultaat is een soort van “barcode” wand welke een sterke eyecatcher vormt in de showroom.

Aangename werkgever en omgeving

De strenge corporate richtlijnen en kleurenpallet dwongen ons tot de nodige creativiteit in de verkoopkantoren en showroom. Zo genoten we van een beperkte vrijheid en grepen deze door een bewuste keuze te maken voor materialen met een uitgesproken textuur en/of akoestische eigenschap. Zo kreeg elke ruimte toch een persoonlijke touch en creëerden we een rustige en aangename werkomgeving.

 

 

Kantoor ontwerp - interieurarchitecten SevenO

Bouwheer

Heremans Volkswagen

Materiaal

MDF structuur gelakt, grijs getint glas, brandwerende beglazing, lakwerk, laminaat, zwarte volkern, maatwerk Seven O

Project omvat

Inrichting showroom en kantoren, ontvangstkantoren, backoffice, infrastructuur arbeiders

Grootte project

1150 m2 kantoren + 780 m2 showroom