Home Inspiratie 8 tips voor een zomers kantoor

8 tips voor een zomers kantoor

Ah, de zomerperiode. De helft van kantoor trekt naar zonnige bestemmingen, soms wekenlang. Je collega’s delen hun strandfoto’s terwijl onze eigen Belgische zon naar jou lonkt. De motivatie daalt. Maar geen nood: daar hebben wij een oplossing voor. Neen, je hoeft niet per se een heel zandstrand in je vergaderruimte te smijten of elke dag rosé te serveren. In dit artikel geven wij onze favoriete én haalbare tips om het ook op jouw werk te laten zomeren.

Upgrade je tuin of dakterras

Heb je een buitenruimte, dan kan je daar een flinke boost in gezelligheid aan geven. Zet kleurrijke stoelen, lichtslinger en / of gewone slingers … Ga voor een Ibiza vibe met een loungehoek en een vaste zomerse afterwork drink. Muziek, cocktails, mocktails en snacks doen wonderen.

Motiverende slogan in neon

Motiverende slogan

Klinkt misschien een beetje passé, maar is het niet (echt). Of je het nu serieus of ironisch neemt, een motiverende slogan is voor iedereen wel plezant. Zeker als je ‘m extra in de kijker zet en kiest voor neon letters. Ook leuk: een kleurrijk letterboard waar collega’s wekelijks samen een slogan voor mogen kiezen.

Zet een foto booth

Een tof extraatje wanneer je een drink of diner organiseert voor je medewerkers, om de zomer goed in te zetten. Zo heb je direct toffe herinneringen vereeuwigd op foto, extra sfeer op kantoor gehaald en start je de zomervakantie met een goed gemoed in. De foto’s kan je achteraf nog ophangen in de eetkamer of in een andere gemeenschappelijke ruimte.

Organiseer feestjes

Je moet natuurlijk niet Tomorrowland 2.0 organiseren. Maar een zomers buffet, foodtruck, BBQ of cocktailavond doet al veel. Voor zo’n gelegenheid komen mensen met plezier speciaal naar kantoor. Zelf zijn wij grote fan van een potluck lunch, waarbij iedereen een eigen gerecht meeneemt. Zo leer je jouw collega’s ook eens op een andere manier kennen.

Ga weg van kantoor

Ja ja, in een artikel waar we tips geven om de zomer net in je kantoor binnen te halen, zeggen we je dat je weg moet gaan. Maar geloof ons: dit doet wonderen. Je medewerkers meenemen naar een event à la Gentse of Lokerse Feesten, een gezellig terras samen doen, ergens gaan lunchen … Gewoon even weg zijn uit de kantooromgeving, hoe tof die ook is, geeft je medewerkers een instant motivatieboost.

Kleurrijke ruiker bloemen op kantoor

Kleurrijk kantoor

Tijd voor kleur in je interieur! Zet op verschillende plekken een grote ruiker kunstbloemen in vele felle kleuren. Een fleurige omgeving heeft meteen een positief effect op het gemoed (en motivatie) van je medewerkers. Je kan het zelfs zo persoonlijk maken als je wil, en de thuisblijvers elk een ‘eigen’ plantje of boeket geven.

Plan een ‘weeting’

Een wat? Een weeting is een samentrekking van wandelen en meeting. Stel nu: de zon schijnt en iedereen zit er maar somber bij omdat ze binnen in een vergaderruimte moeten zitten … Dat is snel opgelost door je meeting buiten te organiseren, als dan niet al wandelend. Je brein krijgt zuurstof, je lichaam krijgt beweging en iedereen krijgt instant meer motivatie en productiviteit.

Laat een ijskar komen

Misschien wel de beste tip van allemaal: een ijskar. Want geef toe, wie houdt er nu niet van ijsjes? Artisanaal ijs smaakt beter dan een frisco uit de kantoor diepvries. Laat je zo’n crèmekar wekelijks passeren op een vast moment, kan je gegarandeerd rekenen op veel volk op de vloer. Een leuke pauze waar iedereen met elkaar keuvelt en vervolgens gemotiveerd terug aan de slag gaat. Alleen maar voordelen.

Wij wensen jullie allemaal een heel fijne zomer toe! Wil je graag concrete tips op maat van jouw kantoor? Neem contact op met ons, wij helpen je graag op weg.