Home Inspiratie Dit zijn dé interieurtrends van 2022

Dit zijn dé interieurtrends van 2022

Mensen zijn productiever in een omgeving waar ze zich comfortabel en thuis voelen. Dit weerspiegelt zich sterk in de interieurtrends van 2022. Waar mag je je dan aan precies verwachten in het nieuwe jaar? Zeg vaarwel tegen de kille kantoren! De trends in kantoorinterieur worden gekenmerkt door ruimtes waar alles draait om verbinding. Zowel verbinding tussen de werknemers onder elkaar, als de verbinding tussen het bedrijf, de werknemers en de klanten.

Verbinding met je bedrijf

Een plek waar je je thuisvoelt, is een plek waarmee je verbinding voelt. Zowel met de fysieke ruimte als met de mensen rondom jou. Dit betekent dat het kantoor niet langer enkel een werkplek is, maar een plek waar we elkaar bewust (willen) ontmoeten. Een dag op kantoor moet dan ook inspirerend werken. Geen stressvolle omgeving, wél een productieve omgeving waar medewerkers zich ook kunnen ontspannen indien nodig. Vandaag de dag telt meer dan ooit de sfeer, de band met collega’s en de verbinding met het kantoor dan wel enkel de werkzaamheden voor je werkgever.

Kantoorinterieur gericht op verbinding

Verbinden is voor ons dé trend van 2022 in de kantoorwereld. Maar hoe zet je dit nu om in je interieur? Dit kan door het creëren van creatieve vergaderzalen. Hierbij nemen theateropstellingen, open ruimtes met veel groen of creatieve zitplaatsen de gemeenschappelijke ruimtes in. Je kan alvast meer lezen over creatieve vergaderzalen in ons artikel hierover.

Daarnaast maken de saaie refters plaats voor een ‘restaurant’ op kantoor. Een gezellige eetruimte die meer weg heeft van een leuke brasserie waar collega’s kunnen samenkomen voor een aangename pauze en babbel. Je kan het zelfs bijna letterlijk nemen! Laat af en toe een chefkok langskomen, organiseer food events of plan een potluck met collega’s.

Je buitenruimte is evenmin te onderschatten. Niets is zo aangenaam als een pauze in de buitenlucht na een stevige meeting of lange telefoon. Wie een tuin of parking heeft, kan deze dan ook deels ombouwen tot een gebied waar je tot rust kan komen. Dat hoeft niet veel te zijn: een overdekt plekje met een toffe hangstoel of een vuurschaal met wat leuke buitenmeubels kan al wonderen doen.

2022 wordt ook het jaar van uitbundigheid

Je kan zelfs stellen dat het misschien wel het jaar van extremen wordt! Durf dan ook uit je comfortzone te springen door opvallende kunstwerken of street art in de kantooromgeving te verwerken. Kunst trekt aan, ontroert, beroert. Voor heel wat mensen werkt het zelfs inspirerend. In sommige gevallen brengt het rust en geeft het nieuwe inzichten. Kortom: je bereikt ermee dat mensen beter gaan functioneren.

Tegelijkertijd snakken we massaal naar rust, waardoor het gebruik van natuurlijke materialen en neutrale kleuren in opmars is. Pastels, zachte vormen, aaibare materialen … spelen een prominente rol binnen de interieurtrends van 2022. Zo gaat uitbundigheid gepaard met zachtheid en rust. Pasteltinten geven een energieke vibe op een rustige manier. Door de juiste kleuren in je bedrijfsomgeving te integreren creëer je een combinatie van stressverminderende kalmte en een boost aan optimisme.

Ook materiaalkeuze wordt belangrijker. Mensen zijn op zoek naar warmte en zachtheid, wat zich perfect kan vertalen naar je kantoorinrichting. Bekleed bijvoorbeeld een wand met een aaibare stof – meteen ook positief voor de akoestiek. Ook leuk: kussens in vergaderruimtes, liefst in een zachte stof zoals velours. Je medewerkers gaan met meer plezier vergaderen, simpelweg omdat ze comfortabel zitten in een ruimte waar ze zich meer thuis voelen.
Verbinding op maat van je kantoor

Seven O ziet je kantoor als een maatpak met de waarden die je als bedrijf vooropstelt. Nu de functie van het kantoor verandert, is het nog belangrijker om een ruimte te creëren die past bij je organisatie. Een kantoor dient de bedrijfscultuur uit te ademen en werknemers trots te maken. Door de visie van het bedrijf te vertalen in het interieur, kan je bij binnenkomst de cultuur van het bedrijf al proeven.

Interesse in een kantoor dat verbinding bevordert? Seven O denkt mee met jouw cultuur om jouw kantoor te upgraden. Neem contact op met ons!

Interieurtrends 2022